Γύρη

Η Πατέρες της Μονής του Αδελφοθέου από την πρώτη στιγμή ενασχόλησης με την μελισσοκομία έχει προσανατολιστεί στην παραγωγή υψηλής ποιότητας γύρης με άριστα αποτελέσματα.

Για την συλλογή της χρησιμοποιούνται αεριζόμενες γυρεοπαγίδες , είτε «κινητής βάσης» , είτε γυρεοπαγίδες «εισόδου» .  Ο αερισμός στην παγίδα είναι πολύ σημαντικός για την ποιότητα της γύρης.

Εμποδίζεται η αλλοίωση της από την υγρασία και από την ανάπτυξη μυκήτων. Ο καθαρισμός , η επεξεργασία και συνέχεια η κατάψυξη της, μας εξασφαλίζουν μια γύρη εξαιρετικής ποιότητας και θρεπτικής αξίας, αυτής της θαυμάσιας υπερτροφής η οποία περιέχει όλα τα είδη αμινοξέων, μετάλλων και βιταμινών απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου σώματος.

Την άνοιξη που υπάρχει μεγάλη αφθονία σε άνθη οι μέλισσες συλλέγουν πολύ εντατικά μεγάλες ποσότητες γύρης. Στην κυψέλη τοποθετούνται οι γυρεοπαγίδες και αρχίζει η συλλογή της . Τα είδη της γύρης που συλλέγουν τα μελίσσια της μονής είναι συνήθως η γύρη ποικίλης ανθοφορίας που συλλέγεται κατά τον Μάϊο μήνα από την ανθοφορία των λουλουδιών της άνοιξης , γύρη πολύ καλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας.

Το δεύτερο είδος είναι η γύρη της καστανιάς που συλλέγεται τον Ιούνιο κατά την περίοδο της ανθοφορία της, και αυτό που την χαρακτηρίζει είναι η ανωτέρα ποιότητα της και η πολύ υψηλή θρεπτική αξία όπως και το μέλι της.

Γύρη

Η νωπή Γύρη αποτελεί γνήσιο φυσικό και μοναστηριακό προϊόν. Παρασκευάζεται με τη σοφία της φύσης και τη φροντίδα των μοναχών.