Προπολομέλι

Το προπολομέλι και τα διάφορα είδη του ήταν παντελώς άγνωστα προϊόντα στα ελληνικά μελισσοκομικά δεδομένα. Πρώτοι οι πατέρες της Ιεράς Μονής Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου παρουσίασαν αυτή την πρωτότυπη μίξη μελιού και πρόπολης. Ήδη από τον πρώτο καιρό της κυκλοφορίας του, το προπολομέλι αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο, ειδικά λόγω των πολλαπλών ωφελημάτων του στον ανθρώπινο οργανισμό.
Έχοντας πλήρη γνώση για τις θεραπευτικές ιδιότητες των παραγόμενων μελισσοκομικών προϊόντων της μονής (μέλι, γύρη, πρόπολη, βασιλικός πολτός), οι πατέρες προχώρησαν στην ένωση αρχικώς του μελιού και της πρόπολης σε μορφή βάμματος.

Στη συνέχεια, μετά από μελέτη επιστημονικών συγγραμμάτων εμπλούτισαν το μείγμα πρόπολης- μελιού με διάφορα έλαια, αιθέρια έλαια καθώς και με γύρη. Τα είδη που προέκυψαν βοηθούν κατά περίπτωση σε διάφορα προβλήματα και ασθένειες του ανθρώπινου οργανισμού.

Τα είδη που παράγονται από την μίξη πρόπολης και μελιού είναι τα εξής:

  • Προπολομέλι
  • Προπολομέλι- σπαθόλαδο- αιθέρια έλαια
  • Προπολομέλι- αιθέρια έλαια
  • Προπολομέλι- γύρη- αιθέρια έλαια

Προπολομέλι

Το προπολομέλι συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες της πρόπολης και του μελιού (αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές). Βελτιώνει τη γενική κατάσταση του οργανισμού, τονώνοντας και ενισχύοντας τις φυσικές του άμυνες.

Προπολομέλι με σπαθόλαδο και αιθέρια έλαια

Η πρωτότυπη αυτή μίξη συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες της πρόπολης, του μελιού (αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές), του σπαθόλαδου και των αιθέριων ελαίων που περιέχει.

Προπολομέλι με γύρη και αιθέρια έλαια

Η πρωτότυπη αυτή μίξη συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες της πρόπολης, του μελιού (αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές), της γύρης και των αιθέριων ελαίων που περιέχει.

Προπολομέλι με αιθέρια έλαια

Η πρωτότυπη αυτή μίξη συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες της πρόπολης, του μελιού (αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές) και των αιθέριων ελαίων που περιέχει.