Σπαθόλαδο

Σπαθόλαδο

Το σπαθόλαδο αποτελεί ένα πραγματικό ιαματικό έλαιο. Διαθέτει πολλές ευεργετικές ιδιότητες οι οποίες, μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων, την επούλωση πληγών και εγκαυμάτων.

Σπαθόλαδο: Συστατικά

Τα κύρια συστατικά του είναι τα εξής: σπαθόλαδο, ελαιόλαδο, βιταμίνη Ε.

Σπαθόλαδο: Ιδιότητες

Το σπαθόλαδο φτιάχνεται από το σπαθόχορτο το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα λουλούδια της ελληνικής πανίδας. Έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, στυπτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Συμβάλλει στην άμεση επούλωση πληγών, μωλώπων και εγκαυμάτων πρώτου βαθμού.

Δρα αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων καθώς και της ισχιαλγίας. Ακόμη, βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών, στομαχόπονων, γαστρεντερίτιδας και ελαφριάς μορφής έλκους.

Χάρη στις αντικαταθλιπτικές και ηρεμιστικές του ιδιότητες, το σπαθόλαδο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της αϋπνίας και της μελαγχολίας.

Σπαθόλαδο: Χρήση

Το σπαθόλαδο χρησιμοποιείται για επαλείψεις ή ελαφρές εντριβές στο μέρος το οποίο πονά. Μπορούμε ακόμη να διαποτίσουμε μια γάζα με σπαθόλαδο και να εφαρμόσουμε τοπικά επιθέματα. Είναι εξαιρετικό προϊόν για χαλαρωτικό ή θεραπευτικό μασάζ.

Το σπαθόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πόσιμο. Συνίσταται να πίνεται σε περιπτώσεις κολίτιδας, επώδυνης πέψης και άλλων στομαχικών διαταραχών.

Επαλείψεις με σπαθόλαδο

Όταν θέλουμε να κάνουμε επάλειψη με σπαθόλαδο, πρώτα καθαρίζουμε την περιοχή όπου υπάρχει το πρόβλημα. Στη συνέχεια αλείφουμε ικανή ποσότητα σπαθόλαδου με ελαφρές κινήσεις και το αφήνουμε για μισή με μία ώρα να απορροφηθεί. Η χρήση του γίνεται καθημερινά, δύο με τρεις φορές την ημέρα, μέχρι την εξάλειψη του προβλήματος.

Καλό θα είναι το σπαθόλαδο να μη χρησιμοποιείται χωρίς τη συμβουλή γιατρού, ειδικά από άτομα που πάσχουν από υπέρταση.

Συσκευασία: 100ml – Τιμή: 7€