Χαμομηλέλαιο

Χαμομηλέλαιο

Το Χαμομηλέλαιο κατέχει σημαντική θέση ανάμεσα στα θεραπευτικά έλαια καθώς συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ευεργετικών ιδιοτήτων. Έχει αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιφλογιστικές, αντισπασμωδικές, καταπραϋντικές, αναπλαστικές, αναλγητικές, ηρεμιστικές και αγχολυτικές ιδιότητες.

Χαμομηλέλαιο: Συστατικά

Το χαμομηλέλαιο περιέχει: εκχύλισμα χαμομηλιού και βιταμίνη Ε.

Χαμομηλέλαιο: Ιδιότητες

Το χαμομηλέλαιο είναι ιδανικό για την καθημερινή φροντίδα της ευαίσθητης επιδερμίδας καθώς και για τις πολύ ξηρές επιδερμίδες. Εξαφανίζει τους τοπικούς ερεθισμούς, τις κοκκινίλες και τη φαγούρα. Καθαρίζει και απολυμαίνει με φυσικό τρόπο το δέρμα. Διευκολύνει τη θεραπεία δερματικών προβλημάτων, όπως το έκζεμα και η ακμή, ενώ επουλώνει πληγές και σκασμένα χέρια.

Το Χαμομηλέλαιο είναι αποτελεσματικό σε περιπτώσεις διάρροιας και στομαχικών διαταραχών. Οι εντριβές με χαμομηλέλαιο ανακουφίζουν από τους ρευματικούς πόνους και τις νευραλγίες. Χαλαρώνουν τους πιασμένους και πονεμένους μύες που σφίγγονται από το άγχος της καθημερινότητας.

Επιπλέον, το χαμομηλέλαιο χαλαρώνει και ανακουφίζει το σώμα από το καθημερινό τρέξιμο. Χάρη στις καταπραϋντικές του ιδιότητες, είναι κατάλληλο για την καταπολέμηση του κνησμού από εκζέματα, των αιμορροΐδων και των πόνων των αυτιών.

Πού χρησιμοποιείται το χαμομηλέλαιο;

Πρόσωπο: Το χαμομηλέλαιο περιποιείται κάθε τύπο δέρματος, προσφέροντας ενυδάτωση και επαναφέροντας τη χαμένη του ελαστικότητα.

Μαλλιά: Το χαμομηλέλαιο έχει αποτελεσματική δράση μέχρι και στο τριχωτό της κεφαλής καθώς δυναμώνει τα ευαίσθητα μαλλιά.

Λόγω της αγνότητάς του, το χαμομηλέλαιο είναι ιδανικό προϊόν για τη βρεφική περιποίηση. Το μασάζ με χαμομηλέλαιο στην κοιλίτσα του βρέφους αντιμετωπίζει τους κολικούς και ανακουφίζει το μωρό από κοιλιακούς πόνους. Ακόμη, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στα συγκάματα των μωρών. Περιποιείται το βρεφικό δερματάκι χωρίς να προκαλεί ξηρότητα ή ερεθισμούς.

Συσκευασία: 100ml – Τιμή: 7€