Δεντρολιβανέλαιο

Δεντρολιβανέλαιο

Το δεντρολιβανέλαιο είναι ένα εξαιρετικά ωφέλιμο έλαιο για τον άνθρωπο. Διαθέτει πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων οι οποίες δρουν αποτελεσματικά σε ποικίλες περιπτώσεις και παθήσεις.

Δεντολιβανέλαιο: Συστατικά

Περιέχει: έλαιο δεντρολίβανου, αμυγδαλέλαιο, βιταμίνη Ε.

Δεντρολιβανέλαιο: Ιδιότητες

Το δεντρολιβανέλαιο ηρεμεί και ενυδατώνει το δέρμα, βελτιώνοντας άμεσα την εμφάνισή του. Χάρη στα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει και την αντιγηραντική του δράση, προσδίδει φρεσκάδα, ελαστικότητα και λάμψη στην επιδερμίδα.

Το έλαιο δενδρολίβανου διαθέτει ισχυρές καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Για αυτό είναι διαδεδομένο στην αθλιατρική και χρησιμοποιείται για μασάζ στους αθλητές με καταπονημένους μύες ή σε περιπτώσεις τραυματισμών. Το μασάζ με δεντρολιβανέλαιο ανακουφίζει από την αρθρίτιδα, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και τις αιμορροΐδες.

Ακόμη, το δεντρολιβανέλαιο διαθέτει αντισηπτική και αντιβιοτική δράση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τραύματα και εκδορές. Αποτρέπει την εισχώρηση βακτηρίων στο τραύμα τα οποία προκαλούν μολύνσεις, με αποτέλεσμα τη γρηγορότερη επούλωση των πληγών χωρίς να μένει σημάδι.

Το δεντρολιβανέλαιο βοηθά στην εξάλειψη της άσχημης αναπνοής η οποία προκαλείται από τα βακτήρια του στόματος. Μπορεί, επιπλέον, να χρησιμοποιηθεί για εισπνοές για την καταπολέμηση αναπνευστικών προβλημάτων.

Επίσης, το έλαιο δεντρολίβανου βελτιώνει την πνευματική διαύγεια. Ηρεμεί την ένταση και καταπολεμά το άγχος και την κατάθλιψη. Οι τονωτικές και αναζωογονητικές του ιδιότητες βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και ανεβάζουν τη διάθεση του ανθρώπου.

Το μασάζ με δεντρολιβανέλαιο στην περιοχή της κοιλιάς καταπολεμά τη διάρροια, τη δυσκοιλιότητα ενώ ανακουφίζει τις γυναίκες από τους πόνους της περιόδου. Ελαφρές μαλάξεις στους κροτάφους με δεντρολιβανέλαιο ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο.

Το δεντρολιβανέλαιο τονώνει το νευρικό σύστημα για αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα που πάσχουν από υπέρταση ή επιληψία. Η χρήση του πρέπει να αποφεύγεται από εγκύους καθώς και από άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα.

Το έλαιο δεντρολίβανου, τέλος, συμβάλλει στη βελτίωση των ξηρών και λιπαρών μαλλιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σαμπουάν ή να προστεθούν μερικές σταγόνες του στο σαμπουάν καθώς καθαρίζει τα μαλλιά από τη ρίζα ως τις άκρες.

Συσκευασία: 100ml – Τιμή: 7€