Ελαιο-μελοσάπουνο
Δαφνέλαιο Μέλι

Ελαιο-μελοσάπουνο Δαφνέλαιο Μέλι

Ελαιο-μελοσάπουνο Δαφνέλαιο- Μέλι: Συστατικά

Το παραδοσιακό χειροποίητο μοναστηριακό σαπούνι περιέχει: βιολογικό ελαιόλαδο, δαφνέλαιο, μέλι, κερί, κοκοφοινικέλαιο.

Ελαιο-μελοσάπουνο Δαφνέλαιο- Μέλι: Ιδιότητες

Το μοναστηριακό χειροποίητο ελαιο- μελοσάπουνο με δαφνέλαιο και μέλι συγκεντρώνει τις ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών που περιέχει.

Το βιολογικό ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και Κ, πολυφαινόλες, χλωροφύλλη, νάτριο, κάλιο και σίδηρο. Οι αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες και τα ιχνοστοιχεία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για το δέρμα και τα μαλλιά. Προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση σε δέρμα και μαλλιά. Προστατεύουν από την ξηρότητα. Βελτιώνουν την εικόνα του δέρματος και την υφή των μαλλιών. Χάρη στην αντιοξειδωτική δράση των πολυφαινολών και της βιταμίνης Ε, το ελαιόλαδο προστατεύει το δέρμα από πρόωρη γήρανση.

Το δαφνέλαιο αποτρέπει και καταπολεμά τους μικροοργανισμούς που βλάπτουν το τριχωτό της κεφαλής και την επιδερμίδα του κεφαλιού. Λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας εναντίον της τριχόπτωσης και της φθοράς της τρίχας, προστατεύοντάς την από τη ρίζα ως την άκρη. Οι μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες δυναμώνουν την τρίχα και βοηθούν τα μαλλιά να γίνουν και να παραμείνουν λαμπερά και υγιή.

Το μέλι διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Προστατεύει το δέρμα από την περιβαλλοντική μόλυνση και βοηθά στην αντιμετώπιση και επούλωση πληγών, εξανθημάτων και δερματικών μολύνσεων. Το μέλι, επίσης, αποτελεί ένα φυσικό ενυδατικό που μπορεί να απαλύνει ακόμη και τα πιο ξηρά και ταλαιπωρημένα δέρματα και μαλλιά. Η αντιοξειδωτική του ιδιότητα συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών από το περιβάλλον και την μείωση των σημαδιών γήρανσης. Διατηρεί, έτσι, το δέρμα φρέσκο και νεανικό. Τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που περιέχει το μέλι, όπως μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο, θρέφουν το δέρμα και τα μαλλιά και βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων.

Το κοκοφοινικέλαιο (λάδι καρύδας) περιέχει βιταμίνη Ε και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Ενυδατώνει το δέρμα και προλαμβάνει τη γήρανσή του. Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες είναι αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας, ακμής, του εκζέματος και της ψωρίασης.

Τιμή: 3,50€