Ελαιο- μελοσάπουνο μέλι- γάλα

Ελαιο- μελοσάπουνο μέλι- γάλα

Ελαιο-μελοσάπουνο Μέλι- Γάλα: Συστατικά

Το παραδοσιακό χειροποίητο μοναστηριακό σαπούνι περιέχει: βιολογικό ελαιόλαδο, μέλι, κερί, βιολογικό γάλα, κοκοφοινικέλαιο, έλαιο βανίλιας.

Ελαιο-μελοσάπουνο Μέλι- Γάλα: Ιδιότητες

Το μοναστηριακό χειροποίητο ελαιο- μελοσάπουνο με μέλι και γάλα συγκεντρώνει τις ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών που περιέχει.

Το βιολογικό ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και Κ, πολυφαινόλες, χλωροφύλλη, νάτριο, κάλιο και σίδηρο. Οι αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες και τα ιχνοστοιχεία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για το δέρμα και τα μαλλιά. Προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση σε δέρμα και μαλλιά. Προστατεύουν από την ξηρότητα. Βελτιώνουν την εικόνα του δέρματος και την υφή των μαλλιών. Χάρη στην αντιοξειδωτική δράση των πολυφαινολών και της βιταμίνης Ε, το ελαιόλαδο προστατεύει το δέρμα από πρόωρη γήρανση.

Το μέλι διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Προστατεύει το δέρμα από την περιβαλλοντική μόλυνση και βοηθά στην αντιμετώπιση και επούλωση πληγών, εξανθημάτων και δερματικών μολύνσεων. Το μέλι, επίσης, αποτελεί ένα φυσικό ενυδατικό που μπορεί να απαλύνει ακόμη και τα πιο ξηρά και ταλαιπωρημένα δέρματα και μαλλιά. Η αντιοξειδωτική του ιδιότητα συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών από το περιβάλλον και την μείωση των σημαδιών γήρανσης. Διατηρεί, έτσι, το δέρμα φρέσκο και νεανικό. Τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που περιέχει το μέλι, όπως μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο, θρέφουν το δέρμα και τα μαλλιά και βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων.

Το γάλα διαθέτει αξιόλογες θρεπτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Οι πρωτεΐνες γάλακτος δεσμεύουν νερό και απορροφούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την επιδερμίδα, προσφέροντας ενυδάτωση σε βάθος. Παράλληλα, απελευθερώνουν συγκεκριμένα αμινοξέα τα οποία αποτελούν σημαντικά συστατικά για τη διατήρηση του φυσιολογικού ενυδατικού παράγοντα του δέρματος. Θρέφουν το δέρμα, προσφέροντάς του απαραίτητα αμινοξέα τα οποία συμμετέχουν στη σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της κερατίνης.