Ελαιο- μελοσάπουνο
μέλι- γύρη

Ελαιο- μελοσάπουνο μέλι- γύρη

Ελαιο-μελοσάπουνο Μέλι- Γύρη: Συστατικά

Το παραδοσιακό χειροποίητο μοναστηριακό σαπούνι περιέχει: βιολογικό ελαιόλαδο, μέλι, κερί, γύρη, αιθέρια έλαια γερανιού και λεμονανθού.

Ελαιο-μελοσάπουνο Μέλι- Γύρη: Ιδιότητες

Το μοναστηριακό χειροποίητο ελαιο- μελοσάπουνο με μέλι και γύρη συγκεντρώνει τις ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών που περιέχει.

Το βιολογικό ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και Κ, πολυφαινόλες, χλωροφύλλη, νάτριο, κάλιο και σίδηρο. Οι αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες και τα ιχνοστοιχεία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για το δέρμα και τα μαλλιά. Προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση σε δέρμα και μαλλιά. Προστατεύουν από την ξηρότητα. Βελτιώνουν την εικόνα του δέρματος και την υφή των μαλλιών. Χάρη στην αντιοξειδωτική δράση των πολυφαινολών και της βιταμίνης Ε, το ελαιόλαδο προστατεύει το δέρμα από πρόωρη γήρανση.

Το μέλι διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Προστατεύει το δέρμα από την περιβαλλοντική μόλυνση και βοηθά στην αντιμετώπιση και επούλωση πληγών, εξανθημάτων και δερματικών μολύνσεων. Το μέλι, επίσης, αποτελεί ένα φυσικό ενυδατικό που μπορεί να απαλύνει ακόμη και τα πιο ξηρά και ταλαιπωρημένα δέρματα και μαλλιά. Η αντιοξειδωτική του ιδιότητα συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών από το περιβάλλον και την μείωση των σημαδιών γήρανσης. Διατηρεί, έτσι, το δέρμα φρέσκο και νεανικό. Τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που περιέχει το μέλι, όπως μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο, θρέφουν το δέρμα και τα μαλλιά και βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων.

Η γύρη είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα και φολικό οξύ. Οι βιταμίνες και τα αμινοξέα προστατεύουν το δέρμα και συμβάλλουν στην αναγέννηση των κυττάρων. Η γύρη καταπραΰνει φλεγμονές και δερματικές παθήσεις, όπως έκζεμα και ψωρίαση.

Τιμή: 3,50€