Ελαιο-μελοσάπουνο
μέλι- πρόπολη

Ελαιο-μελοσάπουνο μέλι- πρόπολη

Ελαιο-μελοσάπουνο Μέλι- Πρόπολη: Συστατικά

Το παραδοσιακό χειροποίητο μοναστηριακό σαπούνι περιέχει: βιολογικό ελαιόλαδο, μέλι, κερί, πρόπολη, αιθέριο έλαιο πικραμύγδαλου.

Ελαιο-μελοσάπουνο Μέλι- Πρόπολη: Ιδιότητες

Το μοναστηριακό χειροποίητο ελαιο- μελοσάπουνο με μέλι και πρόπολη συγκεντρώνει τις ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών που περιέχει.

Το βιολογικό ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και Κ, πολυφαινόλες, χλωροφύλλη, νάτριο, κάλιο και σίδηρο. Οι αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες και τα ιχνοστοιχεία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για το δέρμα και τα μαλλιά. Προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση σε δέρμα και μαλλιά. Προστατεύουν από την ξηρότητα. Βελτιώνουν την εικόνα του δέρματος και την υφή των μαλλιών. Χάρη στην αντιοξειδωτική δράση των πολυφαινολών και της βιταμίνης Ε, το ελαιόλαδο προστατεύει το δέρμα από πρόωρη γήρανση.

Το μέλι διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Προστατεύει το δέρμα από την περιβαλλοντική μόλυνση και βοηθά στην αντιμετώπιση και επούλωση πληγών, εξανθημάτων και δερματικών μολύνσεων. Το μέλι, επίσης, αποτελεί ένα φυσικό ενυδατικό που μπορεί να απαλύνει ακόμη και τα πιο ξηρά και ταλαιπωρημένα δέρματα και μαλλιά. Η αντιοξειδωτική του ιδιότητα συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών από το περιβάλλον και την μείωση των σημαδιών γήρανσης. Διατηρεί, έτσι, το δέρμα φρέσκο και νεανικό. Τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που περιέχει το μέλι, όπως μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο, θρέφουν το δέρμα και τα μαλλιά και βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων.

Η πρόπολη είναι πλούσια σε βιταμίνες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και φώσφορο. Διαθέτει ισχυρές αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει, δρα κατά του έρπη. Ευνοεί την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος και επιταχύνει την επούλωση κατεστραμμένων ιστών και εγκαυμάτων. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά εκζέματα, ακμή και άλλες δερματικές παθήσεις. Συμβάλλει στη ρύθμιση της λιπαρότητας και της έκκρισης σμήγματος.  Περιποιείται το ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα καθώς και τα σκασμένα χείλη  και χέρια με ορατά και άμεσα αποτελέσματα.

Τιμή: 3,50€