Ελαιο- μελοσάπουνο μέλι- βαλσαμέλαιο

Ελαιο- μελοσάπουνο μέλι- βαλσαμέλαιο

Ελαιο-μελοσάπουνο Μέλι- Βαλσαμέλαιο: Συστατικά

Το παραδοσιακό χειροποίητο μοναστηριακό σαπούνι περιέχει: βιολογικό ελαιόλαδο, μέλι, κερί, βαλσαμέλαιο, αιθέρια έλαια μέντας και δενδρολίβανου.

Ελαιο-μελοσάπουνο Μέλι- Βαλσαμέλαιο: Ιδιότητες

Το μοναστηριακό χειροποίητο ελαιο- μελοσάπουνο με μέλι και βαλσαμέλαιο συγκεντρώνει τις ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών που περιέχει.

Το βιολογικό ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και Κ, πολυφαινόλες, χλωροφύλλη, νάτριο, κάλιο και σίδηρο. Οι αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες και τα ιχνοστοιχεία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για το δέρμα και τα μαλλιά. Προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση σε δέρμα και μαλλιά. Προστατεύουν από την ξηρότητα. Βελτιώνουν την εικόνα του δέρματος και την υφή των μαλλιών. Χάρη στην αντιοξειδωτική δράση των πολυφαινολών και της βιταμίνης Ε, το ελαιόλαδο προστατεύει το δέρμα από πρόωρη γήρανση.

Το μέλι διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Προστατεύει το δέρμα από την περιβαλλοντική μόλυνση και βοηθά στην αντιμετώπιση και επούλωση πληγών, εξανθημάτων και δερματικών μολύνσεων. Το μέλι, επίσης, αποτελεί ένα φυσικό ενυδατικό που μπορεί να απαλύνει ακόμη και τα πιο ξηρά και ταλαιπωρημένα δέρματα και μαλλιά. Η αντιοξειδωτική του ιδιότητα συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών από το περιβάλλον και την μείωση των σημαδιών γήρανσης. Διατηρεί, έτσι, το δέρμα φρέσκο και νεανικό. Τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που περιέχει το μέλι, όπως μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο, θρέφουν το δέρμα και τα μαλλιά και βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων.

Το βαλσαμέλαιο φτιάχνεται από το βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα λουλούδια της ελληνικής πανίδας. Έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, στυπτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Συμβάλλει στην άμεση επούλωση πληγών, μωλώπων και εγκαυμάτων πρώτου βαθμού. Βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων όπως ερεθισμοί, ξηροδερμία, ακμή, πιτυρίδα.