Μέλι Ακακίας

Μέλι Ακακίας

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η ζήτηση και η προτίμηση των καταναλωτών για το μέλι ακακίας είναι μεγάλη και χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται περισσότερο.

Το μέλι ακακίας είναι ευρέως γνωστό στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης εξαιτίας των μεγάλων εκτάσεων με ακακίες που υπάρχουν στις χώρες αυτές. Εκεί η παραγωγή του συγκεκριμένου μελιού είναι πιο σταθερή λόγω των διαφορετικών ποικιλιών.

Στην Ελλάδα, η ανθοφορία της ακακίας είναι απρόβλεπτη και εξαιρετικά δύσκολη. Στα δάση της ακακίας στις περιοχές της Φλώρινας, όπου μεταφέρονται τα μελίσσια της μονής μας, τις ευνοϊκές χρονιές, στις αρχές Μαΐου, μέσα σε μερικές ημέρες, οι ακακίες ασπρίζουν και ο μυρωδάτος αέρας αναγγέλλει μια μεγάλη άφθονη νεκταροέκκριση.

Το μέλι ακακίας έχει καθάριο χρώμα, κίτρινο αχνό, με κοκκινωπούς ιριδισμούς. Το άρωμά του θυμίζει με διακριτικό τρόπο το άρωμα του άνθους της ακακίας. Η γεύση του είναι πολύ γλυκιά και απαλή. Το μέλι ακακίας παραμένει ρευστό για πολύ καιρό, πλην όμως η παρουσία ίσως εξωγενούς νέκταρος επιταχύνει την κρυσταλλοποίησή του, που είναι πάντα πολύ λεπτή.

Μέλι ακακίας: Ιδιότητες

Το μέλι ακακίας θεωρείται μέλι ανώτερης ποιότητας και υψηλής θρεπτικής αξίας. Η καθημερινή του κατανάλωση συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας καθώς ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Βοηθά, ακόμη, στην αντιμετώπιση ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος καθώς και στην εντερική λειτουργία.

Είναι ιδανικό για ηλικιωμένους και παιδιά γιατί προσφέρει ενέργεια και αντοχή. Για αυτό ονομάζεται και παιδικό μέλι. Πλούσιο σε φρουκτόζη και με χαμηλά ποσοστά σε σουκρόζη, είναι κατάλληλο και για τους διαβητικούς.

Συσκευασία: 950gr – Τιμή: 12€

Συσκευασία: 3kg – Τιμή: 30€