Μέλι Καστανιάς

Μέλι Καστανιάς

Το μέλι καστανιάς ήταν υποτιμημένο για πολλά χρόνια. Τα τελευταία έτη, όμως, έχει βρει τη θέση που του αρμόζει, να είναι ένα από τα κορυφαία μέλια παγκοσμίως. Ο ξεκάθαρος χαρακτήρας του γοητεύει όλο και περισσότερο τους καταναλωτές που αγαπούν τις έντονες γεύσεις.

Τα μελίσσια της μονής μεταφέρονται στις αρχές Ιουνίου στο ευλογημένο βουνό του Πηλίου, βαθιά μέσα στα καστανοδάση του, για να συλλέξουν τη γενναιόδωρη νεκταροέκκριση της καστανιάς που αναδίδει αρώματα τα οποία «ζαλίζουν» και κλιμακώνεται μέσα σε τρεις εβδομάδες περίπου.

Το χρώμα του μελιού είναι κεχριμπαρένιο σκούρο. Το «ρωμαλέο» βαρύ άρωμά του αφήνει στον ουρανίσκο τη χαρακτηριστική έντονη γλυκόπικρη και ξυλώδη γεύση του. Το μέλι καστανιάς αρχίζει να κρυσταλλώνει τουλάχιστον δύο χρόνια μετά από τη συλλογή του.

Μέλι Καστανιάς: Οφέλη για τον οργανισμό

Το Μέλι Καστανιάς αποτελεί ιατρικό και διατροφικό θησαυρό. Πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, έχει υψηλή θρεπτική αξία για τον άνθρωπο. Το μέλι καστανιάς διαθέτει ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Μερικά από τα οφέλη του καστανόμελου για την υγεία είναι τα εξής:

  • Συμβάλλει στην ενίσχυση της μνήμης
  • Αποτελεί το καλύτερο αντιβηχικό για παιδιά και ενήλικες
  • Ένα ρόφημα με μέλι πριν τον βραδινό ύπνο χαλαρώνει τον οργανισμό και χαρίζει ήρεμο ύπνο
  • Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ξηροδερμία και πιτυρίδα
  • Βοηθά στην επιβράδυνση της οξείδωσης της κακής χοληστερόλης, η οποία ευθύνεται για την πρόκληση αρτηριοσκλήρωσης

Μέλι Καστανιάς: Χρήσεις

Το Μέλι Καστανιάς, χάρη στην πλούσια γεύση του, συνοδεύει εξαιρετικά ώριμα και παλαιωμένα τυριά. Ρίξτε μερικές σταγόνες από το καστανόμελο σε αυτά και η νοστιμιά τους θα απογειωθεί. Το Μέλι Καστανιάς είναι ιδανικό να προστεθεί σε αφέψημα με φασκόμηλο ή τσάι του βουνού.

Συσκευασία: 950gr – Τιμή: 12€

Συσκευασία: 3kg – Τιμή: 30€