Μέλι Κουμαριάς

Μέλι Κουμαριάς

Όποιος περπατήσει και περιηγηθεί στους κουμαρότοπους της ορεινής Χαλκιδικής από τα τέλη Οκτωβρίου έως και τις αρχές Δεκεμβρίου, δεν μπορεί να παραμείνει ασυγκίνητος από το θαυμάσιο θέαμα των λευκών ανθών της κουμαριάς και των κόκκινων καρπών της που, σαν φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, επιμένουν να ομορφαίνουν το σκληρό χειμωνιάτικο τοπίο.

Αν ο Θεός ευλογήσει και ο καιρός βοηθήσει, η νεκταροέκκριση είναι άφθονη και ο τρύγος γίνεται στα μέσα Νοεμβρίου. Εφόσον έχει ωριμάσει το μέλι, συνίσταται να μην περιμένουμε και πάρα πολύ για να προχωρήσουμε στον τρύγο, γιατί οι παγετοί του χειμώνα μπορεί να έρθουν γρήγορα.

Το μοναστηριακό Μέλι Κουμαριάς είναι μοναδικό μέλι χάρη στην υψηλή θρεπτική και θεραπευτική του αξία.

Μέλι Κουμαριάς: Οφέλη

Το μοναστηριακό μέλι κουμαριάς είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Είναι διουρητικό και χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό του ουροποιητικού συστήματος. Δρα θετικά στο κυκλοφορικό, τα νεφρά και την καρδιά. Συμβάλλει στον καθαρισμό του αίματος και στη ρύθμιση του επιπέδου της χοληστερίνης.

Σε σύγκριση με άλλα είδη μελιού, το μέλι κουμαριάς έχει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε γλυκόζη. Έτσι, περιέχει λιγότερες θερμίδες. Το χαμηλό ποσοστό του σε γλυκόζη και φρουκτόζη το καθιστά ιδανικό για όσους βρίσκονται σε δίαιτα αλλά και για τους διαβητικούς τύπου Β΄.

Χάρη στις φυσικές αντιβιοτικές ουσίες που περιέχει σε μεγαλύτερο ποσοστό από άλλα είδη μελιού, το μέλι κουμαριάς δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Επιπλέον, λειτουργεί τονωτικά, χαρίζοντάς του ενέργεια.

Μέλι Κουμαριάς: Ιδιότητες

Το χρώμα του μελιού της κουμαριάς κατά τον τρύγο είναι σκούρο, σχεδόν μαύρο. Σε στερεά κατάσταση είναι καφέ ανοιχτό προς καφέ σκούρο. Το άρωμά του είναι έντονο αλλά πολύ ευχάριστο. Αντίθετα, η γεύση του ξαφνιάζει εξαιτίας μιας ασυνήθιστης πικρίλας. Μόλις περάσει αυτή η πρώτη επαφή, η πικάντικη γεύση με τα ανατολίτικα αρώματα γοητεύει όσους αγαπούν τα «ρωμαλέα» μέλια.

Η κρυσταλλοποίηση του μελιού κουμαριάς είναι σχετικά γρήγορη και οι κόκκοι που σχηματίζονται είναι χονδροειδείς.

Συσκευασία: 950gr – Τιμή: 12€

Συσκευασία: 3kg – Τιμή: 30€