Μέλι με Ταχίνι και Πετιμέζι

Μέλι με Ταχίνι και Πετιμέζι

Οι πατέρες της Ιεράς Μονής, γνωρίζοντας τη θρεπτική αξία που παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό τόσο το μέλι όσο και το σησάμι και το ταχίνι, παρασκευάζουν μέλι με ταχίνι ολικής άλεσης και πετιμέζι. Το μέλι με ταχίνι και πετιμέζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε, Β1 και Β2, ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο. Αποτελεί εξαιρετική πηγή ενέργειας και παρέχει τα στοιχεία εκείνα που δρουν αντιοξειδωτικά, αποτοξινωτικά και θεραπευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Συστατικά

Μέλι, ταχίνι ολικής άλεσης και πετιμέζι.

Μέλι με Ταχίνι και Πετιμέζι: Ιδιότητες

Το μέλι με ταχίνι και πετιμέζι έχει πλούσια υφή και μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, αμινοξέα, υδατάνθρακες, φαινόλες και μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και σίδηρο. Αποτελεί σημαντική πηγή ενέργειας με υψηλή θρεπτική αξία. Τρώγεται σκέτο ή αλείφεται σε φρυγανιά ή ψωμί για πρωινό, κολατσιό ή απογευματινό. Μπορεί, ακόμη, να προστεθεί σε συνταγές ζαχαροπλαστικής.

Το ταχίνι αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεϊνών, πολυακόρεστων και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, των λεγόμενων καλών λιπαρών, και φυτικών ινών. Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι περιέχει, ακόμη, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό, σελήνιο, φυτοστερόλες και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία προσδίδουν στο ταχίνι σημαντική αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική ιδιότητα. Το ταχίνι ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα. Συμβάλλει στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, του ανοσοποιητικού και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας ενώ προστατεύει την επιδερμίδα. Ευεργετεί τη λειτουργία του εγκεφάλου και μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης. Δυναμώνει τα οστά και δρα προστατευτικά για την υγεία του οργανισμού.

Το μέλι ρυθμίζει την οξύτητα του στομάχου και ωφελεί σε περιπτώσεις γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπραΰνει και θεραπεύει τα συμπτώματα του κρυολογήματος και των ιώσεων.

Συμβάλλει, επίσης, στη γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χολίνη, βοηθά τα άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, έχει αντιμικροβιακή δράση και εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηριδίων και άλλων παθογόνων οργανισμών.

Το πετιμέζι αποτελεί γλυκό καρπό της αμπέλου. Είναι ένα απόλυτα φυσικό γλυκαντικό, χωρίς άλλα πρόσθετα. Παράγεται από τη συμπύκνωση του μούστου από σταφύλια. Χαρίζει στο μέλι με ταχίνι γλυκιά γεύση, χωρίς την προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών.

Συσκευασία: 450gr – Τιμή: 6€