Μέλι Σουσούρας

Μέλι Σουσούρας

Το Μοναστηριακό Μέλι Σουσούρας ξεχωρίζει από τα άλλα είδη μελιού για  τα πλούσια θρεπτικά συστατικά του και τη χαρακτηριστική του γεύση. Είναι ένα εξαιρετικό μέλι, με λεπτό άρωμα, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους.

Ποια είναι η σουσούρα;

Η σουσούρα είναι η φθινοπωρινή ερείκη, ένα από τα πιο σημαντικά μελισσοκομικά φυτά της Ελλάδας. Διαθέτει στυπτικές, διουρητικές, αποχρεμπτικές, αντιφλεγμονώδεις και ηρεμιστικές ιδιότητες. Συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων του πεπτικού συστήματος καθώς και των στομαχικών διαταραχών. Χάρη στις ηρεμιστικές της ιδιότητες, βοηθά στην αντιμετώπιση της νευρικής υπερδιέγερσης, της νευρικής εξάντλησης και της αϋπνίας.

Η ανθοφορία της αρχίζει προς τα τέλη Αυγούστου, ξεκινώντας αντεστραμμένη από τα βουνά προς τα παραθαλάσσια μέρη και διαρκεί περίπου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Έτσι τα μελίσσια μας αρχίζουν το κυνήγι της ανθοφορίας από την ορεινή Χαλκιδική μέχρι το δεύτερο πόδι της, τη Σιθωνία. Ανθοφορία πολύ δύσκολη. Πρέπει να βρέξει και να μη φυσήξουν δυνατοί άνεμοι για να υπάρξει άφθονη. Η ξηρασία και ο άνεμος εκμηδενίζουν κάθε ελπίδα για μια καλή παραγωγή.

Μοναστηριακό Μέλι Σουσούρας: Ιδιότητες

Το Μοναστηριακό Μέλι Σουσούρας έχει σκούρο χρώμα, χαρακτηριστική και γεμάτη γεύση και λεπτό άρωμα. Η υφή του, ελαφριά και βουτυρώδης, αφήνει ευχάριστη αίσθηση στο στόμα. Η κρυσταλλοποίησή του αρχίζει περίπου δύο μήνες μετά τη συλλογή του.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε γυρεόκοκκους, έχει υψηλή θρεπτική αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι, ακόμη, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, κυρίως σε κάλλιο, σίδηρο, θείο, μαγγάνιο, βόριο, βάριο, πυρίτιο. Συνιστά μια από τις καλύτερες επιλογές τροφών για τόνωση και ενίσχυση του οργανισμού. Είναι ευεργετικό για όσους αντιμετωπίζουν νεφρικά προβλήματα, χρόνια κόπωση ή βρίσκονται σε ανάρρωση.

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι το μέλι σουσούρας έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φαινόλες, σε σχέση με τα άλλα είδη μελιού. Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της γήρανσης και βελτιώνει την υγεία του οργανισμού.

Το Μοναστηριακό Μέλι Σουσούρας έχει, ακόμη, αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην μείωση της κακής χοληστερίνης.

Συσκευασία: 950gr – Τιμή: 12€

Συσκευασία: 3kg – Τιμή: 30€