Παστέλι με Ξηρούς Καρπούς

Παστέλι με Ξηρούς Καρπούς

Το παστέλι με ξηρούς καρπούς είναι εξαιρετικά θρεπτικό και νόστιμο. Πλούσιο σε ασβέστιο και αντιοξειδωτικά στοιχεία, αποτελεί το καλύτερο κολατσιό για το γραφείο, το σχολείο και τα αθλήματα. Φτιάχνεται με αγνές πρώτες ύλες και την προσωπική φροντίδα των μοναχών της Μονής. Παρασκευάζεται χωρίς την προσθήκη συντηρητικών, ζάχαρης ή γλυκόζης και δεν περιέχει γλουτένη. Το βασικό του συστατικό, το μέλι, παράγεται από τους ίδιους τους μοναχούς.

Παστέλι με Ξηρούς Καρπούς: Συστατικά

Το χειροποίητο παστέλι περιέχει: μέλι, σησάμι και ξηρούς καρπούς.

Παστέλι με Ξηρούς Καρπούς: Διατροφική αξία

Το Παστέλι αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό γλύκισμα. Ο συνδυασμός σουσαμιού με μέλι παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό όλα τα απαραίτητα συστατικά για την καθημερινή λειτουργία του. Το παστέλι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σελήνιο, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Προσφέρει στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται για την καθημερινή σωματική και πνευματική του δραστηριότητα.

Το σουσάμι αποτελεί πλούσια πηγή σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και βιταμίνη Ε. Σε συνδυασμό με την μειωμένη περιεκτικότητά του σε απλά σάκχαρα και κορεσμένο λίπος, καθιστά το παστέλι εξαιρετικά υγιεινό και θρεπτικό τρόφιμο.

Το χειροποίητο παστέλι με ξηρούς καρπούς συμβάλλει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού, τη λειτουργικότητα των οστών και των μυών. Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει το παστέλι, οι λιγγάνες, παρέχουν στον ανθρώπινο οργανισμό μια ασπίδα προστασίας εναντίον των χρόνιων νοσημάτων φθοράς, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Νόστιμο, υγιεινό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το μοναστηριακό παστέλι ικανοποιεί το αίσθημα της πείνας αλλά και την ανάγκη του οργανισμού για γλυκό χωρίς περιττές θερμίδες. Τονώνει σώμα και πνεύμα και προσφέρει ενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό. Ειδικά στις περιόδους νηστείας, το παστέλι αποτελεί πολύ καλή πηγή θρεπτικών συστατικών και ενέργειας.

Συσκευασία: 70gr