Προπολομέλι με αιθέρια έλαια

Προπολομέλι με αιθέρια έλαια

Η πρωτότυπη αυτή μίξη συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες της πρόπολης, του μελιού (αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές) και των αιθέριων ελαίων που περιέχει. Βοηθά στην αντιμετώπιση και ανακούφιση ρινολαρυγγολογικών και βροχοπνευμονικών παθήσεων, όπως κρυολόγημα, γρίπη, βήχας, φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα, άσθμα και βρογχίτιδες, καθώς επίσης στους ρευματισμούς και την αρθρίτιδα

Προπολομέλι με αιθέρια έλαια: Συστατικά

Το προπολομέλι περιέχει: μέλι καστανιάς, πρόπολη (βάμμα περιεκτικότητας 20% περίπου), αιθέρια έλαια μέντας, ευκαλύπτου, λεβάντας, πεύκου, λεμονιού και δεντρολίβανου.

Προπολομέλι: Ιδιότητες

Η πρόπολη είναι πλούσια σε βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα και φλαβονοειδή που της προσδίδουν εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντιβιοτικές ιδιότητες. Όχι τυχαία, άλλωστε, θεωρείται ως φυσικό αντιβιοτικό. Αξιοσημείωτες είναι και οι αντισηπτικές της ιδιότητες.

Το μέλι έχει θεραπευτικά αποτελέσματα σε πληθώρα προβλημάτων υγείας. Ρυθμίζει την οξύτητα του στομάχου και ωφελεί σε περιπτώσεις γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Χαλαρώνει σώμα και πνεύμα και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπραΰνει και θεραπεύει τα συμπτώματα του κρυολογήματος και των ιώσεων. Συμβάλλει στη γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χολίνη, βοηθά τα άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, έχει αντιμικροβιακή δράση και εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηριδίων και άλλων παθογόνων οργανισμών.

Το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου έχει αντισηπτικές ιδιότητες για τους πνεύμονες. Τροποποιεί τις βρογχικές εκκρίσεις και απελευθερώνει το φλέγμα, διευκολύνοντας έτσι τον βήχα. Μετριάζει τις κρίσεις άσθματος και ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της ιγμορίτιδας και της φαρυγγίτιδας. Συμβάλλει στη χαλάρωση των μυών και ανακουφίζει από τους πόνους σε μυς και αρθρώσεις. Για αυτό συστήνεται σε περιπτώσεις αρθρίτιδας και ρευματισμών.

Το αιθέριο έλαιο μέντας χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της γρίπης και τη θεραπεία από κρυώματα. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό εναντίον των βακτηρίων και των ιών. Έχει, ακόμη, ηρεμιστική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα, ανακουφίζοντας από τους πόνους.

Προπολομέλι: Δοσολογία

Τρία κουταλάκια του γλυκού καθημερινά μισή ώρα προ φαγητού. Λαμβάνεται αυτούσιο ή διαλυμένο σε χλιαρό τσάι. Αναδεύστε καλά πριν από κάθε χρήση.

Προσοχή! Η λήψη αιθέριων ελαίων από εγκύους, θηλάζουσες και νήπια να γίνεται μόνο μετά από ιατρική συγκατάθεση.

Συσκευασία: 250gr – Τιμή: 8€