Προπολομέλι με γύρη και αιθέρια έλαια

Προπολομέλι με γύρη και αιθέρια έλαια

Η πρωτότυπη αυτή μίξη συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες της πρόπολης, του μελιού (αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές), της γύρης και των αιθέριων ελαίων που περιέχει. Βοηθά στην αντιμετώπιση και ανακούφιση από ουρογεννητικές παθήσεις τόσο στους άνδρες (προστάτης, προστατίτιδα) όσο και στις γυναίκες (γυναικολογικές ασθένειες).

Προπολομέλι με γύρη και αιθέρια έλαια: Συστατικά

Το προπολομέλι περιέχει: μέλι καστανιάς, πρόπολη (βάμμα περιεκτικότητας 20% περίπου), γύρη, αιθέρια έλαια θυμαριού, κυπαρισσιού, δεντρολίβανου και tea tree.

Προπολομέλι: Ιδιότητες

Η πρόπολη είναι πλούσια σε βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα και φλαβονοειδή που της προσδίδουν εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντιβιοτικές ιδιότητες. Όχι τυχαία, άλλωστε, θεωρείται ως φυσικό αντιβιοτικό. Αξιοσημείωτες είναι και οι αντισηπτικές της ιδιότητες.

Το μέλι έχει θεραπευτικά αποτελέσματα σε πληθώρα προβλημάτων υγείας. Ρυθμίζει την οξύτητα του στομάχου και ωφελεί σε περιπτώσεις γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Χαλαρώνει σώμα και πνεύμα και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπραΰνει και θεραπεύει τα συμπτώματα του κρυολογήματος και των ιώσεων. Συμβάλλει στη γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χολίνη, βοηθά τα άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, έχει αντιμικροβιακή δράση και εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηριδίων και άλλων παθογόνων οργανισμών.

Η γύρη περιέχει πρωτεΐνες, αμινοξέα, βιταμίνες, υδατάνθρακες, λιπαρά οξέα, μεταλλικά στοιχεία και ένζυμα. Διαθέτει αντιβακτηριδιακή, αντιβιοτική, αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντικαταθλιπτική, βιοδιεγερτική και διουρητική δράση. Συμβάλλει στη βελτίωση της παραγωγής αιμοσφαιρίνης και ερυθροκυττάρων του αίματος αφού περιέχει όλες τις απαραίτητες ουσίες για την κυτταρική αναγέννηση. Περιέχει, επίσης, σίδηρο ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για τη σύνθεση αιμοσφαιρίνης. Επιπρόσθετα, συμβάλλει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, προφυλάσσοντας τον οργανισμό από ιώσεις.

Προπολομέλι: Δοσολογία

Τρία κουταλάκια του γλυκού καθημερινά μισή ώρα προ φαγητού. Λαμβάνεται αυτούσιο ή διαλυμένο σε χλιαρό τσάι. Αναδεύστε καλά πριν από κάθε χρήση.

Προσοχή! Η λήψη αιθέριων ελαίων από εγκύους, θηλάζουσες και νήπια να γίνεται μόνο μετά από ιατρική συγκατάθεση.

Συσκευασία: 250gr