Προπολομέλι με σπαθόλαδο και αιθέρια έλαια

Προπολομέλι με σπαθόλαδο και αιθέρια έλαια

Η πρωτότυπη αυτή μίξη συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες της πρόπολης, του μελιού (αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές), του σπαθόλαδου και των αιθέριων ελαίων που περιέχει. Βοηθά στην αντιμετώπιση και ανακούφιση των γαστρεντερολογικών παθήσεων, όπως έλκη, κολίτιδες, γαστρίτιδες, τυμπανισμοί, μετεωρισμοί, δυσπεψία, στομαχικές διαταραχές.

Προπολομέλι με σπαθόλαδο και αιθέρια έλαια: Συστατικά

Το προπολομέλι περιέχει: μέλι καστανιάς, πρόπολη (βάμμα περιεκτικότητας 20% περίπου), σπαθόλαδο (βαλσαμέλαιο), αιθέρια έλαια δυόσμου, βασιλικού, δεντρολίβανου και μέντας.

Προπολομέλι: Ιδιότητες

Η πρόπολη είναι πλούσια σε βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα και φλαβονοειδή που της προσδίδουν εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντιβιοτικές ιδιότητες. Όχι τυχαία, άλλωστε, θεωρείται ως φυσικό αντιβιοτικό. Αξιοσημείωτες είναι και οι αντισηπτικές της ιδιότητες.

Το μέλι έχει θεραπευτικά αποτελέσματα σε πληθώρα προβλημάτων υγείας. Ρυθμίζει την οξύτητα του στομάχου και ωφελεί σε περιπτώσεις γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Χαλαρώνει σώμα και πνεύμα και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπραΰνει και θεραπεύει τα συμπτώματα του κρυολογήματος και των ιώσεων. Συμβάλλει στη γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χολίνη, βοηθά τα άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, έχει αντιμικροβιακή δράση και εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηριδίων και άλλων παθογόνων οργανισμών.

Το σπαθόλαδο βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών, στομαχόπονων, γαστρεντερίτιδας και ελαφριάς μορφής έλκους. Για αυτό συνίσταται να καταναλώνεται σε περιπτώσεις κολίτιδας, επώδυνης πέψης και άλλων στομαχικών διαταραχών. Χάρη στις αντικαταθλιπτικές και ηρεμιστικές του ιδιότητες, το σπαθόλαδο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της αϋπνίας και της μελαγχολίας.

Προπολομέλι: Δοσολογία

Τρία κουταλάκια του γλυκού καθημερινά μισή ώρα προ φαγητού. Λαμβάνεται αυτούσιο ή διαλυμένο σε χλιαρό τσάι. Αναδεύστε καλά πριν από κάθε χρήση.

Προσοχή! Η λήψη αιθέριων ελαίων από εγκύους, θηλάζουσες και νήπια να γίνεται μόνο μετά από ιατρική συγκατάθεση.

Συσκευασία: 250gr – Τιμή: 8€